Ajankohtaista

Muutoksia SM-viikon aikatauluihin ja lajikattaukseen

Lahden sataman lintuinfluenssaongelma aiheuttaa muutoksia SM-viikon vesilajien ohjelmaan sekä tapahtuman lajikattaukseen.

Kaupungineläinlääkärin kanssa käytyjen keskustelujen sekä lajien ja SM-viikon omien selvittelyjen tuloksena olemme yhdessä päätyneet ratkaisuun, jolla haluamme varmistaa urheilijoiden terveyden ja tapahtuman turvallisen läpiviennin.

Muutokset SM-viikon ohjelmassa:

Torstai 3.8.
Maratonmelonnan Short Track SM siirtyy satamasta Joutjärvelle.

Lauantai 5.8.
Avovesiuinnin SM-kilpailu uidaan lauantaina Joutjärvellä.
Rantavesipallon SM-turnaus jää pois SM-viikolta
Beach Taekwondon SM siirtyy Urheilukeskuksen pysäköintialueelle, kilpailupäivä on alkuperäisen suunnitelman mukainen eli lauantai.

Kellonajat tarkentuvat lähipäivinä, ja ne julkaistaan SM-viikon ja lajien/kilpailuiden omissa viestintäkanavissa.

Muut sataman alueen SM-kilpailut käydään suunnitellusti.

– Tällainen tilanne on aina ikävä ja harmillinen. Emme halua minkäänlaista riskiä urheilijoille, joten päätös vesilajien siirtämisestä pois satamasta oli hyvin yksimielinen ja selkeä. Onneksi Lahdessa on vaihtoehtoja ja Joutjärvi soveltuu avovesiuinnille ja melonnan short trackille erittäin hyvin. Rantavesipallo on olosuhdevaatimuksiltaan haastavampi ja näin lyhyellä aikataululla sille ei löytynyt kilpailullisesti toimivaa paikkaa, joten valitettavasti se joudutaan jättämään pois SM-viikon ohjelmasta, kertoo SM-viikon vastaava tuottaja Päivi Harri.

– Iso kiitos lajeille, seuroille, Lahden kaupungille ja Ylelle hyvästä yhteistyöstä, nopeasta reagoinnista ja hyvien vaihtoehtojen löytymisestä. SM-viikon laaja lajikirjo ja monipuolinen lajikattaus saadaan edelleen hienosti yleisön saavutettavaksi, kiittelee Harri.

Ajantasaista tietoa Ankkurin alueen lintuinfluenssatilanteesta löytyy kaupungin nettisivujen päivittyvästä uutisesta: https://www.lahti.fi/uutiset/lintuinfluenssaa-lahdessa/

Lisätietoja tarvittaessa antaa vastaava tuottaja Päivi Harri, paivi.harri@kokotapahtuma.fi, 045 264 2263