Ajankohtaista

Reilua kilpailua SM-viikolla

Lahdessa kisattava SM-viikko tuo näkyville reilua kilpailua ja puhdasta urheilua. Tapahtuma on osa Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin kesäkiertuetta ja esittelypiste on mukana kisapaikoilla tuomassa reilun kilpailun viestiä.

Esittelypisteellä urheilijat ja yleisö voivat äänestää tapahtuman reilun pelin urheilijaa. Päivän aikana eniten ääniä saanut urheilija palkitaan. Urheilijat voivat käydä testaamassa omaa antidopingtietämystään Maailman antidopingtoimisto WADAn Play True -visailussa. Parhaat tietäjät saavat palkinnoksi juomapullon. SUEKin esittelypisteellä voi myös laatia itselleen tai kaverilleen reilun ja puhtaan urheilun rintamerkin. Laitetaan yhdessä reilu peli näkymään.

Reilun kilpailun kiertue SM-viikolla 4.8. klo 12–19 Lahden satamassa ja 5.8. klo 10.30–17 Lahden urheilu- ja messukeskuksessa.

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n tehtävänä on edistää vastuullista urheilua yhdessä kumppaneidensa kanssa. Keskeisenä osana tätä tehtävää SUEKille on määritelty erityisiä tehtäviä antidopingtoiminnassa, kilpailumanipulaation torjunnassa ja katsomoturvallisuuden ja -viihtyisyyden edistämisessä. SUEK vastaa myös vakavien eettisten rikkomusten tutkinnasta ja kurinpitomääräysten esittämisestä keskitetyssä kurinpitomenettelyssä. Näiden lisäksi SUEK nostaa ajankohtaisia eettisiä ilmiöitä keskusteluihin ja tuottaa niistä tietoa koko yhteisön tueksi.

suek.fi
@SUEK_FINCIS
#PuhtaastiParas

Teksti ja kuva: SUEK