Ajankohtaista

SM-viikko toi lajien huippuja ja urheilun riemua Saloon

Edes paahtava helle ja välillä erittäin haastavat kilpailuolosuhteet eivät laskeneet tunnelmaa SM-viikolla Salossa.

Salossa järjestetyllä SM-viikolla käytiin neljän päivän aikana peräti 28 urheilulajin SM-kisat. Torstaina Salon torilta käynnistynyt tapahtuma toi kaupunkiin lähes 3000 urheilijaa huoltojoukkoineen ja kannattajineen, ja nähtävää ja koettavaa riitti neljän päivän ajaksi niin paikan päällä kuin kotikatsomoissakin.

– Nämä ovat sporttikansan kesäfestarit. Olen aiemmin jännittänyt äitinä lastemme kilpailemista, joten tiedän mitä monet tulevat tuntemaan seuraavien päivien aikana. Kiitos Salon kaupungille, kisajärjestäjille sekä kaikille upeille vapaaehtoisille tämän tapahtuman mahdollistamisesta. Tietysti myös Ylen valtava panostus tapahtumaan on upea asia, kiitteli Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto SM-viikon avauspuheenvuorossaan Salon torilla.

Neljän päivän aikana Salossa nähtiin suomalaisen urheilun monipuolinen kirjo niin maalla, vedessä kuin ilmassakin ja koettiin urheilun tunneskaala laidasta laitaan. Salo tarjosi tälle kaikelle upean näyttämön. Liikunnanohjaaja Saku Nikkanen Salon kaupungilta oli syystäkin tyytyväinen tapahtuman jälkeen:

– SM-viikko onnistui paremmin kuin uskalsin edes odottaa. Jo hakuvaiheessa meillä oli vahva visio siitä, että SM-viikon konsepti toimisi Salossa hyvin. Kaupungin puolesta haluan kiittää kaikkia hienoja urheilulajeja, joiden suorituksista olemme saaneet nauttia sekä tietenkin Yleä, joka on välittänyt tapahtumat upealla tavalla koko kansan katseltavaksi ja tuonut Saloa upeasti esille. Suuri kiitos myös kaikille talkoolaisille ja kaupungin työntekijöille tapahtuman eteen tehdystä suuresta työstä!

SM-viikko on osa Olympiakomitean palvelutarjontaa ja sen operatiivisesta totetuttamisesta vastasi nyt kolmannen kerran KOKO Tapahtuma, jonka puheenjohtaja Esa Niemi kiittelee vuolaasti järjestäjäkumppaneita:

– Järjestelyt sujuivat erinomaisesti. Salo toimi loistavana isäntäkaupunkina, josta löytyi kaikille lajeille sopivat suorituspaikat. Jälleen hämmästytti positiivisesti isäntäkaupungin sitoutuminen tapahtuman onnistumiseen ja myös Ylen iso ammattitaito siirtyä lajista toiseen. Kiitos kaupungille, Ylelle, kaikille lajiliitoille, Olympiakomitealle, yhteistyötahoille sekä vapaaehtoisille hyvästä työstä ja hyvin sujuneesta yhteistyöstä.

Seuraavaksi SM-viikko järjestetään elokuussa 2023 ja tuolloin tapahtumapaikkana on Lahti.

Kuva: Tomi Hänninen