Ajankohtaista

SM-viikolle myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti

Päivitetyn ympäristöohjelman mukaisesti SM-viikko lähti tavoittelemaan Ekokompassi-sertifikaattia. Ekokompassi on tapahtumille soveltuva ympäristöjärjestelmä, ja sertifikaatti on osoitus siitä, että tapahtuma on sitoutunut hoitamaan ja kehittämään ympäristöasioitaan Ekokompassi-järjestelmän kriteerien mukaisesti.

SM-viikko auditoitiin sertifikaattia varten Salossa kesä-heinäkuun vaihteessa. Auditointiraportissa kiiteltiin erityisesti SM-viikon konseptia, ympäristöohjelmaa ja sen konkreettisia toimenpiteitä. Auditointiraportissa annetaan myös suosituksia ja ehdotuksia jatkon ympäristötoimille.

Koko tapahtumakonsepti on erinomainen esimerkki vastuullisesta ja kestävästä tapahtumakokonaisuudesta, joka syntyy monien ihmisten vapaaehtoisesta panoksesta ja innostuksesta, ja viestii laajasti yhteisöllisyydestä, vastuunkannosta ja positiivisesta asenteesta.

Organisaation ympäristöohjelma ja lupaus on pilkottu selkeisiin tekoihin verkkosivujen vastuullisuussivulle. Tämä on hyvin konkreettista ja antaa samalla myös lajeille selkeän vinkkilistan, mistä voi poimia omalla lajille kehitettäviä asioita.

Auditointiraportti, Ekokompassi

– SM-viikko on pyrkinyt vastuulliseen toimintaan jo useamman vuoden ajan. Olemme pohtineet vastuullisuutta monesta näkökulmasta, joista ympäristöystävällisyys on ollut yksi tärkeimmistä, kertoo SM-viikon vastaava tuottaja Päivi Harri.

– Ekokompassin hakuvaihe strukturoi ja pilkkoi laajan ympäristövastuun kentän helpommin hahmotettavaan muotoon ja näin konkreettisten toimenpiteiden ja tavoitteiden tekeminen oli huomattavasti helpompaa.  Prosessin avulla löysimme SM-viikon vahvuudet ja parantamisen kohteet, nyt meillä on selkeä näkemys asioista joihin tulevilla SM-viikoilla on syytä keskittyä, Harri jatkaa. 

SM-viikon vastuullisuusohjelma löytyy täältä.

Otsikkokuva: Tomi Hänninen